Frankhuisen Medical Training & Solution

Cursus reanimatie en AED

Cursuslocatie

Trainingscentrum FMTS
Handelsweg 1A,
3481 MJ te Harmelen

Cursustijden

18.30 – 22.30 uur

Kosten

€65,-
Gratis parkeren
Inclusief onbeperkt gebruik van koffie, thee, frisdrank en mineraalwater

Gebruik de pijlen van de agenda om meer beschikbare datums te zien!

Beschikbaarheid
Kies datum, om de beschikbare tijden te zien.

Algemene informatie

Duur: 4 uur

  • Leer reanimeren en een Automatische Externe Defibrillator (AED) te gebruiken
  • Oefen op een reanimatiepop de belangrijkste vaardigheden
  • Certificaat (bij goed gevolg): Een Rode Kruis of NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) certificaat ReanimatieJe ontvangt gratis het Lesboek Reanimatie van de Nederlandse Reanimatie Raad
  • Deze cursus wordt door veel zorgverzekeraars in het aanvullend pakket volledig vergoed. Check hier jouw vergoeding.

Wekelijks worden ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand of een fibrillerend hart. In beide gevallen wordt de levenskans van het slachtoffer mede bepaald door het optreden van omstanders. Vast staat dat, wanneer niemand iets doet, er geen overlevingskans is.

Wat is een AED?

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en wordt toegepast bij slachtoffers met een hartstilstand. Het apparaat geeft elektrische schokken af waarmee het hartritme weer op gang kan worden gebracht (defibrillatie). In de cursus Reanimatie & AED van FMTS leert u hoe u op een verantwoorde en veilige manier de AED gebruikt.

Waar vind ik een AED:

AED’s worden op steeds meer plekken geplaatst. Met name in openbare ruimten als treinstations, vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, seniorencomplexen en woonwijken. Omdat het een draagbaar apparaat is, kan een AED ook per auto of (motor)fiets worden meegebracht. Zo’n 3.000 noodhulpauto’s van de politie zijn inmiddels al voorzien van een AED. Een AED is te herkennen aan het beeldmerk hieronder:

Inhoud cursus:

Bij onze reanimatie en AED cursus leert u hoe snel te handelen. Snelheid is een belangrijke schakel. Indien er snel de juiste handelingen worden gedaan neemt de kans van een geslaagd optreden enorm toe. In openbare ruimten is de Automatische Externe Defibrillator steeds meer aanwezig. Wanneer een AED wordt gebruikt in combinatie met reanimeren vergroot dit de kansen van het slachtoffer.

Een AED training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk:

Wat is het hart, hoe werkt het en wat kan er allemaal mis gaan:

  • Slachtoffer benaderen
  • Bewustzijnscontrole
  • Controle ademhaling
  • Reanimatie
  • Werking AED
  • Inzet AED
AED cursus Utrecht